Vad ska man egentligen äta?

Hur och vad ska man egentligen äta?

Enligt ayurveda är den bästa kosten den som är anpassad till sin dosha/obalans och efter årstiden. Vårt huvudmål bör vara mitt på dagen när förbränningen är som bäst att ta hand om maten.

Eftersom vi nu är inne i Vata perioden, den årstiden som är kall, blåsig, torr och rörlig så passar varm vällagad mat, typ grytor och soppor väldigt bra. Samt drick kokt varmt vatten. Om du har problem med matsmältningen så kan ett sånt enkelt råd som att byta ut bubbelvattnet mot kokt varmt vatten göra stor skillnad.

Prova!

Dahl
Kitchari

Som min ayurvedalärare säger: ”Om du vill känna dig fräsch och skön – ät färsk varm tillagad mat. Om du vill känna dig kall och frusen, ät kall och fryst mat.”

Det fina när man börjar leva efter ayurvedans principer är bland annat att det är tidlösa hälsoråd för en god hälsa över tid som inte kommer att ändras om tre månader. Ayurveda har en holsistisk syn på med människan som är mer än 5000 år gammal. Det funkade då  – det funkar nu!

När du kommer på en ayurvedisk hälsorådgivning tittar vi på livsstil, dagliga rutiner, kost, sömn, motion och meditation etc…
Du får individuella råd om hur du kan bibehålla, förändra och utveckla din hälsa.

Jag är fortfarande under utbildning, en session kostar för närvarande 650 kr.
En session tar ca 60 – 75min.

Välkommen att höra av dig!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.