VAD ÄR SENSING YOGA

Om sensing yoga

Sensing är naturligt, mjukt och kravlöst och är alltid på DIN kropps villkor precis som alltid i mina yogaklasser, inga li  Sensing fungerar alldeles utmärkt att komplettera med andra yogaformer. Vi påverkar också vår vagusnerv att lära sig att börja självreglera för att kunna hantera stress och trauman bättre
När vi rör oss på det här sättet börjar vi nysta upp vår bindväv, återfukta den och gör den mjuk och följsam igen.
Sedan jag la till sensing yoga i mitt eget praktiserande för ett år sedan,  kan ärligt säga att jag har inte känt mig så mjuk och smidig som jag gör idag på många år.

Sensing funkar också så bra för att vår kropp är uppbyggd i ett rutnät av bindväv. Allt i kroppen är i princip bindväv – fascia. De här rutnäten behöver rörelse och de behöver rörelser i spiraler. Det kanske låter avancerat, men det är egentligen motsatsen till att tänka linjer i kroppen och i stället tänka helhet – att allt hör ihop och sitter ihop med allt annat.

Så om du petar i ett spindelnät så rör sig hela nätet. Om du rör dig med tanken om att du är en helhet i kroppen så kommer också hela din väv som är som en kroppsstrumpa att röra sig och bidra till en skönare känsla i kroppen.

Här kan du läsa mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.