Yogaformer hos mig: kundalini, yinyoga och medicinsk yoga

yogaformer hos Yogalivsenergi

YOGAFORMER: KUNDALINIYOGA, MEDICINSK YOGA OCH YINYOGA

Kundaliniyoga

Detta är en av de mer kraftfulla och effektiva yogaformer som finns för den moderna människan. Kundaliniyogans tekniker stärker kropp och själ och skapar en djupare kontakt inåt. Kundaliniyoga kallas ofta för medvetenhetens yoga eller vardagsyoga. Fokus ligger mer på uthållighet, kraft och fullständig andning sk yogisk andning än på avancerade kroppsställningar och att vara vig och kunna göra häftiga asanas (positioner) utan mer om hur du kan använda yoga i ditt vardags liv. Detta är en yogaform som passar de allra flesta!
Yogan gör kroppen smidig med uthållig muskulatur, påverkar immunsystemet och hormonbalansen, ger ett starkare och mer uthålligt nervsystem.  Ett yogapass består av enkla men kraftfulla rörelser, andningsövningar och aktiv avslappning. Vi avslutar ofta med en meditation.

Yoga är godkänt av skatteverket som friskvård.

Medicinsk yoga 

Medicinsk yoga är en mjuk yogaform som alla kan utöva!
Passar dig som behöver ta det lite lugnare. Det flesta övningar går dessutom bra att göra på stol!
Medicinsk Yoga är en terapeutisk form av Kundaliniyoga. Den innefattar färre och mjukare kroppsövningar, koncentrationstekniker, djupavslappning och meditation. Stor vikt läggs på andningens betydelse för att en djup balans och läkning ska ske. Mycket bra vid olika besvär som t.ex. ryggsmärtor, stress, hjärtproblem, högt blodtryck, andningsbesvär, migrän, ätstörningar, utmattningssyndrom och sömnproblem.
Det är den yogaform som det forskats mest på i Sverige och som används av bla Danderyds Sjukhus som rehabilitering av hjärtpatienter med goda resultat.
Den Medicinska Yogan har en holistisk syn på hela människan. De medicinska yogapassen jobbar konkret, direkt och grundläggande med att betona andningens betydelse och balansera det underliggande energisystemet, så som framför allt Kundaliniyoga, Ayurveda och den traditionella kinesiska medicinen beskriver det, utifrån våra tre doshor, fem element, sju chakra, tio kroppar och sjuttiotvå meridianer.

IMY Educated at

 

Yinyoga -den mest stillsamma av mina yogaformer

Yinyoga är en skön, stillsam och meditativ form av yoga som kan utföras av alla människor. Det är enkla övningar där vi stannar  kvar i en position under en lägre tid 3 – 5 min i liggande eller sittande position och praktiserar samtidigt medveten närvaro. Genom att hålla positionerna längre och slappna av i musklerna kommer vi in på djupet i kroppen och aktiverar bindväven. När vi sitter eller ligger i en position hjälper det även sinnet att bli lugnt. Samtidigt stärker vi våra leder och hjälper ledvätska, lymfa, blod och energi att flöda i kroppen. När vi genom yoga mjukar upp och löser upp energiblockeringar blir det lättare för energin (prana)  att cirkulera runt i kroppen och du får mer livsenergi och livskraft.
Yinyogaklasserna avslutas med yoga nidra - yogisk sömn.

Yinyoga är ett bra komplement till kundaliniyoga, till annan mer fysisk aktivitet eller mer fysiska yogaformer.

Varmt välkommen att kontakta mig om du vill veta mer om dessa olika yogaformer eller när mina kurser börjar.

yogaformer onlineyoga 2022

ONLINE YOGA

Är du intresserad av att delta i onlineklasser?

Kontakta mig via e-post genom att klicka på knappen nedan för mer information om samtliga yogaformer eller med din förfrågan om kursstarter.