Konkreta råd för att minska oro

Det är mycket oro i världen nu och det finns nog ingen som inte känner sig påverkad av allt som sker i Ukraina.  Det är oxå något väldigt fint med att vi blir påverkade – att det berör oss, att vi bryr oss om varandra…. För jag tror inte att det är meningen att vi inte ska bli påverkade av allt det som händer. Men jag  tror att det är superviktigt att vi oxå tar hand om oss själva och även skyddar vårt mind från all hemsk information som vi bombarderas med.

I det här inspirationsbrevet tänkte jag ta upp lite om vad du kan göra för att hand om dig själv för ditt eget välmående när världen är galen…

Det här kan du göra för att minska oro i din vardag. 

🤎 Begränsa ditt intag av nyheter och kolla/läs bara vid bestämda tillfällen under dagen. Du måste inte vara konstant uppkopplad, oftast får du samma information genom olika kanaler och det ger dig ingenting annat än oro att upprepade gånger ta in något som du redan vet.

🤎 Ta en stund för dig själv varje morgon där du checkar in och känner efter hur du mår och vad du behöver. Yoga, meditera göra Havening till exempel. Och kom ihåg att det inte hjälper någon om du inte tar hand om dig själv eller mår bra.

🤎 Det är okej att känna flera saker samtidigt. Du får vara glad och se framemot något roligt i ditt liv samtidigt som du oroar dig eller känner medlidande för andra människor.

🤎 Sätt ord på dina tankar och känslor,  prata med andra i din närhet. Men gå inte ner i en negativ spiral, stötta varandra. Tillsammans med andra blir det mindre ensamt och jobbigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.