Aktuella kurser

Yogakurser hösten 2020

yoga

KUNDALINIYOGA, MEDICINSK YOGA OCH YINYOGA

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga kallas ofta för medvetenhetens yoga eller vardagsyoga. Det är en kraftfull och effektiv yogaform för den moderna människan med tekniker för att stärka kropp och själ som skapar för att skapa en djupare kontakt inåt. Fokus ligger mer på uthållighet, kraft och fullständig andning sk yogisk andning än på avancerade kroppsställningar och att vara vig och kunna göra häftiga asanas (positioner) utan mer om hur du kan använda yoga i ditt vardags liv. Detta är en yogaform som passar de allra flesta!
Yogan gör kroppen smidig med uthållig muskulatur, påverkar immunsystemet och hormonbalansen, ger ett starkare och mer uthålligt nervsystem.  Ett yogapass består av enkla men kraftfulla rörelser, andningsövningar och aktiv avslappning. Vi avslutar ofta med en meditation.

Yoga är godkänt av skatteverket som friskvård.

Medicinsk yoga 

Medicinsk yoga är en mjuk yogaform som alla kan utöva!
Passar dig som behöver ta det lite lugnare. Det flesta övningar går dessutom bra att göra på stol!
Medicinsk Yoga är en terapeutisk form av Kundaliniyoga. Den innefattar färre och mjukare kroppsövningar, koncentrationstekniker, djupavslappning och meditation. Stor vikt läggs på andningens betydelse för att en djup balans och läkning ska ske. Mycket bra vid olika besvär som t.ex. ryggsmärtor, stress, hjärtproblem, högt blodtryck, andningsbesvär, migrän, ätstörningar, utmattningssyndrom och sömnproblem.
Det är den yogaform som det forskats mest på i Sverige och som används av bla Danderyds Sjukhus som rehabilitering av hjärtpatienter med goda resultat.
Den Medicinska Yogan har en holistisk syn på hela människan. De medicinska yogapassen jobbar konkret, direkt och grundläggande med att betona andningens betydelse och balansera det underliggande energisystemet, så som framför allt Kundaliniyoga, Ayurveda och den traditionella kinesiska medicinen beskriver det, utifrån våra tre doshor, fem element, sju chakra, tio kroppar och sjuttiotvå meridianer.

IMY Educated at

 

Yinyoga

Yinyoga är en skön, stillsam och  meditativ form av yoga som kan utföras av alla människor. Det är enkla övningar där vi stannar  kvar i en position under en lägre tid 3 – 5 min i liggande eller sittande position och praktiserar samtidigt medveten närvaro. Genom att hålla positionerna längre och slappna av i musklerna kommer vi in på djupet i kroppen och aktiverar bindväven. När vi sitter eller ligger i en position hjälper det även sinnet att bli lugnt. Samtidigt stärker vi våra leder och hjälper ledvätska, lymfa, blod och energi att flöda i kroppen. När vi genom yoga mjukar upp och löser upp energiblockeringar blir det lättare för energin (prana)  att cirkulera runt i kroppen och du får mer livsenergi och livskraft.
Yinyogaklasserna avslutas med yoga nidra - yogisk sömn.

Yinyoga är ett bra komplement till kundaliniyoga, till annan mer fysisk aktivitet eller mer fysiska yogaformer.

YOGA START VECKA 37

Från vecka 37 startar höstens yogaklasser igen i lokalen!
Adress: Västra Trädgårdsgatan 53, Nyköping, Pensionärernas Hus, högst upp.
OBS! Ingång från gården.

Den här terminen kommer jag endast ta in max 15 personer per grupp. Normalt har jag plats för ca 30 personer .⁠
Så om du vill säkra en plats hör av dig snarast. ⁠
Tisdagar kl 17.15 är snart fullbokad.⁠

 

Tisdagar: Kundaliniyoga  för mer energi och rörlighet  – kl 17.15 - 18.30

Tisdagar: Kundaliniyoga för mer energi och rörlighet – kl 19.00 - 20.15

Torsdagar: Medicinsk yoga/ mjukyoga för dig som vill göra lite mjukare yoga och mer avslappning  – kl 15.30 - 16.45

Torsdagar: Yinyoga, enkla yogaövningar där vi stannar  kvar i en position under en lägre tid 3 – 5 min i liggande eller sittande ställning och praktiserar samtidigt medveten närvaro.
Kl 17.15 - 18.30  OBS! 6 tillfällen.

ATT TA MED:
 Mjuka bekväma kläder, vattenflaska, filt för avslappning och egen yogamatta om du har, handduk att lägga på yogamattan om du vill låna.

Yogamatta finns att låna på plats.

ANMÄLAN OCH BETALNING TILL KURSER
Skicka din anmälan till info@yogalivsenergi.se eller sms till
073-960 28 04 och meddela vilken dag och tid du vill gå.

Betalning av kurs sker i samband med anmälan.
Dock senast 1 vecka innan kursstart.
Vid DROP-IN sker betalning på plats. Hör av dig först och kolla att det finns plats.

BETALA TILL:
BG 5701-2080 eller swish 1234 972 469

INVESTERING:
Kundaliniyoga 1 850  kr 12, tillfällen.
Yinyoga 925 kr, 6 tillfällen.

AVBOKNINGSVILLKOR
Du kan avboka din kurs 1 vecka innan kursstart.  Vid avbokning senare än 1 vecka innan kursstart debiteras hela kursavgiften. Betald kursavgift återbetalas ej när kursen är igång.

Vi reserverar oss för att avvikelser kan ske under terminen.
Om vi behöver stänga lokalen på grund av nya/fortsatta riktlinjer från Folkhälsomyndigheten angående Covid-19 kommer resterande yogaklasser att ske online.

RABATTER
Seniorrabatt 200 kr på ordinarie pris.
FaR rabatt 100 kr
Vill du gå fler kurser samtidigt under terminen betalar du halva priset på den billigaste kursen.

TA IGEN MISSADE TILLFÄLLEN
Om du missar tillfällen under kursens gång kan du ta igen det i de andra yogaklasserna i mån av plats. Gäller under kursens gång.

PRIVATA YOGALEKTIONER
För dig som inte kan eller vill träna i grupp erbjuder jag privata yogalektioner med medicinsk yoga/kundaliniyoga beroende på vad du vill/behöver.
Vi gör några enkla yogaövningar eller ett helt yogapass och meditation. Du får en pdf med passet för att fortsätta träna hemma.
INVESTERING: 850 kr/lektion (ca 90 min)

AYURVEDA
Ayur betyder liv och veda betyder kunskap – kunskap om livet.
Intresset för ayurveda har under de senaste åren ökat kraftigt. Och det kan man lätt förstå då fler och fler vill förstå sig själva genom självkännedom. Ayurveda sägs vara en av världens äldsta läkekonster som tar hänsyn till hela människan såväl fysiskt, mental och själsligt vilket skiljer den västerländska sättet att se på individen.
Ayurveda bygger på de fem elementen jord, vatten, eld, luft och eter som allt i universum består av. I ayurveda kallar vi de fem elementen för Vata, Pitta och Kapha. Ayurveda vilar på tre grundpelare nämligen, kost, sömn och livsstil.

KONSULTATIONMed enkla råd hämtade från ayurveda och yoga kan du skapa större balans, harmoni och hälsa i ditt liv. Hälsa är nämligen ett normaltillstånd!När du kommer på en konsultation så utgår vi från dig och vilken dosha  (element) som dominerar dig just nu. Utifrån det får du passande råd för din dosha samt yoga- och andningsövningar.

Konsultationerna görs vid minst tre tillfällen med de två första träffarna en gång i veckan och sista gången som en uppföljning.

Pris  1 950  kr.

Varmt välkommen att höra av dig för att boka tid!